Can KÜÇÜKÖZKAN

Can KÜÇÜKÖZKAN

GERÇEKALEM

ANA KONTEYNER LİMANI ALTIN ÇAĞININ BAŞLANGICI

19 Temmuz 2024 - 12:31

Adana'nın ticaret tarihinde devrim yapacak olan Ana Konteyner Limanı'nın müjdesini AK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik verdi. 

Çelik, Adana Ana Konteyner Limanı'nın tahsisinin onaylandığını açıkladığı açıklamasında, "Stratejik konumuyla her daim önemli bir potansiyeli bünyesinde barındıran Adana'mızı dünya ticaretinde ve uluslararası ulaştırma koridorlarında öne çıkaracak olan Adana Ana Konteyner Limanı'nın tahsisi onaylandı" dedi.

Adana'da bayram havası yaşatan bu duyuru ile kentin sahipsiz olmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Adana'nın hükümetteki söz sahibi ismi Ömer Çelik, herkesin heyecanla beklediği açıklamayı sosyal medya hesabından gerçekleştirdi.

Adana, Türkiye'nin en büyük 4 kentinden biriyken, niteliksiz göç alımı ve beyin göçü nedeniyle, gerekse de sanayi alanındaki gerilemesi, kenti ticaret merkezi olmaktan uzaklaştırmıştı.

Uluslararası Çukurova Havalimanı'nın Mersin'e yapılmasıyla, Adana Havalimanı'nın kapatılması haberleri kentte büyük huzursuzluk yaratmıştı. Çünkü Adana Havalimanı, geçmişte bölgeye hizmet veren Mersin'den Gaziantep'e kadar havayolu trafiğinin merkezi konumundaydı.

Adana hiçbir zaman denizi ile anılan bir il olmadı. Halbuki Adana'nın Karataş ve Yumurtalık ilçeleri denize sınırı olan yerlerdi fakat tarihi boyunca hiçbir yatırım yapılmadığı gibi değerine de kavuşamadı. Bunda geçmiş yönetimlerin de payı büyük.

Adana'dan KKTC'ye feribot seferleri başlatılması ile ilgili girişimler olmuş ancak bir türlü sonuca ulaşmamıştı.

Sosyal medyadan yapılan bir açıklama ile Adana ticaret dünyasında büyük bir heyecan yaşandı. AK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, kendi hesabından, Adana Ana Konteyner Limanı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığını duyurdu. Adana ticaret dünyası, bu duyuru ile yeniden ticaret merkezi olma yolunda önemli bir adım attı.

Adana Ana Konteyner Limanı Yumurtalık'a inşa edilecek. Uluslararası konteyner gemileri Yumurtalık'a yanaşacak. Yumurtalık kalkınacak, Ceyhan Kalkınacak, Karataş kalkınacak, kısaca Adana kalkınacak.

Tabi, Adana'yı sevindiren bu haber Mersin'in tepkisine neden oldu. Ana konteyner limanının Mersin'e yapılmasını bekleyen kent yöneticileri tepki gösterdi.

Şimdi, Adana'ya sahip çıkma zamanı. Şimdi birlik olup, Adana'nın kaderini değiştirecek projeye sahip çıkma ve Ömer Çelik'in müjdesine dört elle sarılma zamanı.

Adana kalkınacak, Adana yeniden ticaret dünyasında Mersin gibi, İskenderun gibi söz sahibi olacak.

Ana Konteyner Limanı yapıldığında küçük esnafta kazanacak. Petrol istasyonları kazanacak, dinlenme tesisleri kazanacak, restoranlar kazanacak, bakkal kazanacak, market kazanacak, yolda su satan çocuklar bile kazanacak. Adana istihdamda yeniden söz sahibi olacak. Çünkü ihracat ve ithalatın kalbi haline gelecek bölgemiz.

Adana için bu yatırımın adı bile geçmezken, devasa projeyi Adana için onaylanmasında büyük emek gösteren ve bunu başaran AK Parti Grup Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik'e teşekkür hepimizin borcu.

Adana son 30 yılının en büyük hizmetini bu yatırımla almış olacak. Daha da önemli olanı ne biliyor musunuz? Adana artık bir deniz kenti, sahil kenti olarak anılacak.

Belki Çukurova Üniversitesi de, lojistik alanında bölümler açıp, hem eğitime hemde istihdama destek olacak. 

Belki yerel yönetimler de Yumurtalık ve Karataş sahillerine yatırım yapıp, herkesin ezbere bileceği bölgeyi turizm alanında da kalkındırırlar.

İşte o zaman Adana daha yaşanılabilir ve refah seviyesi yüksek bir yer haline gelir.

Bu yatırıma, partili partisiz, iktidarıyla muhalefetiyle herkesin sahip çıkması gerekiyor.

Haydi Adana sahil kenti olmaya...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum