SEYHAN BELEDİYESİ'NDEN AKRABA ATAMASINI GÖLGELEME OPERASYONU

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ile MHP’li Meclis Üyesi Şehmus Uçar’ın konuşması, sert tartışmaların oluşmasına neden oldu. Belediye başkan yardımcılığı görevine Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun akrabasının atanmasını eleştiren Şehmus Uçar'ın bu iddiasını gölgede bırakmak için, Uçar'ın meclis toplantısında kullandığı 'Biz de Ülkü Ocakları'nı mı misafir edelim?" sözleri basına servis edildi.

SEYHAN BELEDİYESİ'NDEN AKRABA ATAMASINI GÖLGELEME OPERASYONU
07 Ağustos 2024 - 08:07

PAZARLIK USULÜ İHALELERLE 'KIYAK' İDDİASI
Ağustos ayı meclis toplantısının ilk gününde söz alan MHP'li Meclis Üyesi Şehmus Uçar, 
tasarruf genelgesini hatırlatarak, belediyelerde gelişigüzel harcamaların önüne geçilmesi için genelge yayımlandığını hatırlattı. Araç ihalesinin verildiği firmanın arka perdesinde kimlerin olduğunu soran Uçar, Adana’nın dört bir yanına afişler asılmasını da eleştirdi. Hizmetlerle ilgili sorular soran Uçar Başkan yardımcısı olarak atanan bir ismin Selvi Kılıçdaroğlu’nun yakını olduğunu öne sürünce, Başkan Oya Tekin “İnsanların kişilik haklarına dokunmadan konuşmak lazım” uyarısında bulundu.


CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in akraba atamalarına karşı uyarılarını da hatırlatan Şehmus Uçar, haber sitemize yaptığı açıklamada, "Kendi genel başkanları akraba atamaları yapılmayacak diye yasak koydu. Buna rağmen kıyak atamaları görüyoruz. Hükümetimiz, tasarruf genelgesi yayınladı, ancak Seyhan Belediyesi başına buyruk pazarlık usulü ihaleler gerçekleştiriyor. 10 Mayıs'ta, 119 araç için 21/B pazarlık usulü araç ihalesine çıkılıyor. Araç ihalesini alan firma araştırılsın, ilk kez ihaleye giriyor ve muhammen bedeli 38 milyon Türk Lirası, ihaleyi dökümanını 3 firma satın alıyor, tek teklif veren tek firma ise muhammen bedelin 85 bin lira altına teklif vererek ihaleyi alıyor. Kentin dört bir yanını teşekkür ilanları ile donatıyor. Borç batağında olduğunu belirten yönetimin bu savurgan harcamalarını anlayabilmiş değiliz. Genelgeye aykırı hareket eden belediye şimdi de, yaptığına kılıf arıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla yazışma yapıyor" dedi.

BAŞKAN TEKİN KILIÇDAROĞLU İDDİASINI AÇIKLAYAMADI
Meclis üyesi Şehmus Uçar iddialarına devam edince, Başkan Tekin “Akrabalık ilişkilerine başlarsak, burada herkesin bir akrabasını buluruz. Kimin, kimin akrabası olduğunun ne alakası var. Yapılan işi anlatın, liyakati yok deyin, çalışamıyor deyin, işe gelmiyor deyin ama burada bu akraba işine girersek burada ortak dili konuşamayız” diye konuştu.

UÇAR'IN İDDİALARI GÖLGEDE BIRAKILDI
Şehmus Uçar'ın ihale ve kıyak atama iddialarını görmezden gelen Seyhan Belediyesi, bu iddiaları savuşturmak için kamuoyuna Şehmus Uçar'ın, 'Biz de buraya Ülkü Ocakları'nı davet edersek, kimse oturacak yer kalmaz" sözlerini servis etti.

Konuyu sorduğumuz Uçar ise "Aslında ben bu konuşmayı geçen ayın meclis toplantısının son günü yapacaktım. Başkan da bunu biliyormuş. CHP Gençlik Kolları'ndan gençleri meclis salonuna getirmiş güya bize gözdağı veriyor. Gündemdışı konuşmak için söz istediğimde de söz vermedi. Sayın Başkan, olayı çarpıtmak için videonun tamamını yayınlamak yerine, gündemi değiştirmeye yönelik davranış sergilemiş. Biz de kendi sosyal medyamızdan konuşmamızın tamamını yayınladık" şeklinde konuştu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum