Seyhan Belediyesi'nde maaş eylemi

Adana Seyhan Belediyesi'nde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler toplu sözleşme görüşmelerinde kazanılmış haklarının geri götürülmeye çalışılmasına karşı eylem yaptı. Belediye çalışanları, maaşlarının düşürülmesini belediye binasının önünde bordro yakarak protesto etti.

Seyhan Belediyesi'nde maaş eylemi
02 Temmuz 2024 - 01:52
Tüm Bel-Sen Adana Şubesi, Seyhan Belediyesi ile yaklaşık iki aydır süren toplu sözleşme görüşmelerinde kazanılmış mali haklarının ellerinden alınmasına karşı eylem gerçekleştirdi. Emekçiler, belediye yönetiminin kazanılmış mali hakları kabul etmeyip 7 bin 307 TL’ye tekabül eden Sosyal Denge Tazminatı oranını kabul etmediklerini belirtti.

Seyhan Belediyesi Başkanlık binası önünde toplanan emekçiler, sefalet zammını protesto etmek amacıyla bordrolarını yaktı. Tüm Bel-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik’in okuduğu basın açıklaması sonrasında, emekçiler “Emekçiler burada, yönetim nerede?​” sloganları eşliğinde belediye binasında yürüyerek belediye yönetimini kazanılmış haklarını vererek masaya oturmaya çağırdı.

“KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
TÜM BEL-SEN Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, 14 yıldır adım adım geliştirdikleri toplu sözleşme haklarının ellerinden alınmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra devreye sokulan “Tasarruf Genelgesi” ile belediyelerin kaynaklarının sınırlanarak hizmet üretemez hale getirilmek istendiği ifade eden Çelik, Belediye emekçilerinin servis, fazla mesai ve sosyal haklarının gasp edildiği vurguladı.

Kazanılmış haklarının bu şekilde ellerinden alınmasının haksız ve hukuksuz olan bu tasarruf paketini sorgusuz sualsiz sahiplenilmesi ve hemen uygulamaya başlamalarının Tek Adam rejiminin emek karşıtı planına meşruluk kazandırmak anlamına geldiğini ifade eden Çelik,  şunları söyledi:
“Yerel yönetimlerin merkezi iktidardan, her geçen gün nüfus ve hizmet ihtiyacı açısından büyüyen Belediyelere daha çok destek ve kaynak aktarması için kent dinamikleri ile birlikte ortak hareket etmesi  gerekirken, aksine tasarruf adına işçi ve memurların toplu sözleşme ve kanunla kazanılmış ekonomik ve sosyal haklarını ellerinden almaya çalışmak bir akıl tutulması değilse eğer siyasi bir tercih anlamına gelmektedir.”

BAŞKAN TEKİN’E ÇAĞRI
Seyhan Belediyesi Başkanı Oya Tekin’in kazanımların kaybedilmeden yenileyeceğine ilişkin seçim öncesi sözler verildiğini dile getiren Çelik, Tekin’den sözlerinin arkasında durmasını ve kazanımların kaybedilmeden yenilenmesini talep etti. Gerçek bir toplu sözleşmeye imza atma çağrısı yapan Çelik, “Gelin bugün burada hakları için toplanan yüzlerce emekçiyle birlikte hep beraber imza atalım ve ardından Seyhan halkına hak ettiği nitelikli kamusal hizmetleri aynı motivasyonla yine hep birlikte üretelim. Gelin, emekten yana demokratik bir toplum düzeni için yasaklamalara ve hukuksuzluklara birlikte cevap olalım. AKP’nin Anayasaya aykırı yasakları, baskısı, sömürüsü değil, hak ve adalet yerini bulsun” şeklinde konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum