Mersin'de Çocuk Gelişim Merkezleri çocuklara rehber oluyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Çocuk Gelişim Merkezleri, uzman kadro eşliğinde 36-72 ay arası çocuklara verilen...
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Çocuk Gelişim Merkezleri, uzman kadro eşliğinde 36-72 ay arası çocuklara verilen nitelikli eğitim kalitesiyle, çocukları erken yaşta hem fiziksel hem de bilişsel desteklemeyi sürdürüyor.
Çocuklara erken yaşta hem kaliteli bir eğitim fırsatı sunan hem de ebeveynlerine danışmanlık hizmeti veren Çocuk Gelişim Merkezleri, küçükten büyüğe herkese rehber olmaya devam ediyor. Çocuk Gelişim Merkezlerinde eğitim gören çocuklar telefon, tablet ve televizyon gibi günümüz dijital dünyasının getirmiş olduğu ekran bağımlılıklarını da en aza indirip, gelişim yolculuklarını öğretmenlerinin ışığında yürütme imkânı buluyor. Miniklerin erken yaşta gelişimine katkı sağlayan Çocuk Gelişim Merkezlerinden, aileler de büyük memnuniyet duyuyor.
Çocuklara, büyüme ve gelişme yolculuğunda rehberlik ediyoruz
Çocuk Gelişim Merkezlerinde, çocukların gelişimini destekleyecek etkinliklerin yapıldığını ve bu süreçte ebeveynleri de desteklediklerini belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Çocuk Gelişim Merkezlerinin Eğitim Koordinatörü Özlem Tanışık, Çocuklara, büyüme ve gelişme yolculuğunda rehberlik etmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda danışmanlık hizmetleri de veriyoruz. Bu danışmanlık hizmetlerimizi, hem çocuklarımızda görülen herhangi bir gelişimsel problem durumunda hem de ebeveynlerimizin bizden talep ettiği durumlarda gerçekleştiriyoruz dedi.
Çocukları aşamalı olarak ekran bağımlılığından uzaklaştırmalıyız
Günümüzde teknolojinin gelişmesine bağlı olarak telefon ve tablet kullanımının erken yaşlara inmesi sebebiyle ekran bağımlılığının da erken yaşlarda oluşmaya başladığını dile getiren Tanışık, Bu süreçte çocukların okula başlamaları ve sosyalleşmeleri, gelişimlerini daha da olumlu etkiliyor. Bununla ilgili olarak, ebeveynlerimizle de görüşmeler sağlıyoruz. Bu görüşmelerde, aşamalı bir şekilde ekran süresini azaltmalarını rica ediyoruz. Bu çerçevede çocuklarını destekleyebilecekleri etkinlik önerilerimiz oluyor. Biz de eğitim programlarımız çerçevesinde okul içerisinde çocuklarımızın dikkat sürelerini destekleyici ve dikkat becerilerini geliştirici aktivitelerle, ekrana maruz kalma sürelerini azaltmalarına yönelik destek veriyoruz diye konuştu.
Çocuk Gelişim Merkezinin, çocuğuma her açıdan katkısı oldu
Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezine gelmeden önce, çocuğunun sürekli tablet ve telefonla iç içe olduğunu dile getiren anne Meryem Yavuz, Kızım evde sürekli televizyon, tablet, telefonla iç içeydi ve bunlardan pek uzaklaştıramıyorduk. Daha sonra çok araştırdım ve kızımı buraya yazdırdım. Artık daha az telefon ve tablet ile ilgilenip, burada sürekli etkinlik yapmaktan eve yorgun bir şekilde geliyor. Akşam da yemeğini yiyip erkenden yatıyor ifadelerini kullandı.
Çocuk Gelişim Merkezine geldikten sonra kızında çok olumlu değişiklikler olduğunu kaydeden Yavuz, Buradaki etkinliklerden sonra, kızımın konuşmasında çok büyük farklılık oldu. Önceden daha az konuşuyordu. Şimdilerde ise daha çok soru soruyor ve kendini daha güzel ifade etmeye başladı. Uyku problemi vardı, onu yendik. Odasında yatma problemi vardı, bunu aştık. Bizim hayatımızda olumlu yönde çok etkisi oldu şeklinde konuştu.
Burayla ilgili olarak çevremden çok tavsiye aldım ve memnunum
Çocuğunun bir seneden beri Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezinden faydalandığını aktaran anne Özlem Gündüz ise Buradan çok memnunun. Oğlum bir yıldır ekrana maruz kalmıyor. İçim çok rahat. Çocuğumun el becerileri ve konuşmasında gelişimi çok arttı. Biz evde aktiviteler yapıyorduk ama burada hocalarımızın eşliğinde jimnastik, koşu ve oyun etkinlikleriyle her becerisi daha da arttı dedi.